skip to Main Content

Buitenbad Flevoparkbad staat ter discussie

Zo’n 100.000 Amsterdammers genoten afgelopen zomer van het Flevoparkbad. Toch wil de gemeente een deel van het populaire buitenbad opofferen voor een nieuw binnenbad.

 

OOST – Nu de zwembaden niet langer onder de stadsdelen vallen, wordt er een stadsbreed-plan gemaakt. In Agenda Zwembaden 2025 stelt de gemeente dat er een schrijnend tekort is aan binnenbaden. Het Flevoparkbad aan de Insulindeweg zou daarom in de periode 2018 – 2022 moeten transformeren van buitenbad naar gecombineerd binnen- en buitenbad. In de Agenda Zwembaden 2025 staat te lezen: ,,In het oosten van de stad is reeds sprake van een tekort aan overdekt zwemwater. Het buitenzwembad Flevoparkbad ligt vlakbij de groeiende wijken IJburg en Zeeburgereiland. Door opwaardering van het Flevoparkbad naar een gecombineerd binnen-buitenbad kan in de nieuwe vraag worden voldaan.” Deze ‘opwaardering’ van de gemeente kan op weinig steun rekenen bij de gebruikers van het zwembad. De Vrienden van het Flevoparkbad zijn een petitie gestart om het buitenbad en de ligweiden te behouden. Zij weten zich gesteund door meer dan 2000 ondertekenaars van de petitie. Een reactie van een bezoeker: ‘Er zijn schrijnend weinig buitenbaden in de stad. Inderdaad is er sinds de komst van IJburg een groter tekort aan zwembaden. Logisch dus om op IJburg een overdekt zwembad te bouwen. Het Flevoparkbad opofferen is belachelijk.”


Het groen…

Het is niet de eerste keer dat de Vrienden van het Flevoparkbad ten strijde trekken. Tussen 2012 en 2015 werd volop actie gevoerd om het bezoekersaantal omhoog te krijgen. Dat lukte. De gemeente investeerde toen 1 miljoen euro in de baden, het groen en de speeltoestellen. Een woordvoerder van de Vrienden:  ,,We blijven deze mooie plek verdedigen. Mensen komen hier voor die grote baden, het groen en de ligweiden. Moeten die zwemmers van de gemeente soms het IJ in, vol blauwalg?’

Back To Top
Zoeken