skip to Main Content

‘Bruno Taut: De fantasie voorbij’

Museum Het Schip Vraagt Aandacht Voor Bruno Taut

Voor wie nog geen tijd heeft gehad: nog even is de tentoonstelling van de Duitse architect en kunstenaar Bruno Taut in Museum Het Schip te bezichtigen.

WEST – Tot en met 29 augustus is ‘Bruno Taut: De fantasie voorbij’ nog te bezichtigen in museum Het Schip. Het museum belooft de wondere wereld van invloedrijke architect en totaalkunstenaar te laten zien. Taut (1880-1938) staat in tegenstelling tot andere modernisten bekend om zijn passie voor kleur in gebouwen en wijken. Zo is de Regenboogwijk in Almere, eveneens voorzien van opvallend kleurgebruik, een ode aan Tauts arbeiders- en stadswijken. Maar liefst vier stadswijken van zijn hand zijn UNESCO Werelderfgoed. Ook maakte Taut tekeningen, decorontwerpen en scenario’s voor film en theater. Dit en méér komt langs in de tentoonstelling van museum Het Schip. Daarnaast zijn er verscheidene activiteiten te doen, zoals een trip naar de Almeerse Regenboogwijk en een lezingenprogramma.

Taut in Nederland

Bruno Taut was niet onbekend met Nederland. Hij kwam hier vaak en had bewondering voor onze moderne architectuur. Fan was hij van de architecten Michel de Klerk en Jacobus Johannes Pieter Oud. Museum Het Schip wil ‘hernieuwde aandacht’ voor Taut en bijdragen aan herwaardering. ,,Het is tijd dat de fantasie van Taut terugkeert in vernieuwende kleurrijke Nederlandse projecten op het gebied van volkshuisvesting en stedenbouw.” Kijk voor meer info op hetschip.nl.

(Foto: Flickr / Rob oo)

Lees ook…

Stadsdeel ondersteunt Sociale Helden

Back To Top
Zoeken