skip to Main Content

Bruin café wordt broodjeswalhalla

In het voormalige café Leopold komt The Baohuis. Gasten kunnen zich daar tegoed doen aan het hipste broodje van het moment.

WEST – In het pand van het voormalige bruine café Leopold komt een hippe hotspot met de naam ‘The Baohuis’. Het oude café aan het Van Limburg Stirumplein was altijd een pleisterplaats voor kleurrijke figuren uit de Staatsliedenbuurt. Het café was beroemd om zijn gehaktballen. Waarschijnlijk gaat een nieuw gerecht op deze plek eveneens hoge ogen scoren. Nu komt er namelijk een Baohuis, genoemd naar de gestoomde hippe broodjes van dit moment: bao-buns. Deze broodjes komen oorspronkelijk uit de Chinese keuken, waar ze met allerlei exotisch beleg worden gegeten.

Als warme broodjes…

Bij Bar Karakter in de De Clerqstraat zijn de broodjes een regelrechte hit. De gerechtjes met buikspek, gefrituurde garnalen en aubergine gingen daar letterlijk en figuurlijk als warme broodjes over de speciaal ingerichte bao bar. Behalve broodjes eten, is het de bedoeling dat gasten er ook cocktails kunnen gaan drinken. De eigenaar van het nieuwe café is Justin Brown. Hij werkte in sterrenrestaurants in Londen en kookte met Jamie Oliver. Het is de bedoeling dat het Baohuis nog voor de zomer open gaat.

Back To Top
Zoeken