skip to Main Content

Broedplaats voor creatieven

SQuare  is een nieuwe broedplaats voor creatieven in een oud ROC aan de Gaasterlandstraat. Deze focust zich als enige op mbo-creatieven, waarvan er jaarlijks duizenden afstuderen.

ZUID – Ondernemende creatieven met een mbo-achtergrond die hun talent willen ontwikkelen en grenzen willen verleggen, kunnen terecht in sQuare. Het is een broedplaats voor makers uit de grafische industrie, dans- en theaterwereld, muziek- en film-business en mode. SQuare bevindt zich aan de Gaasterlandstraat, in het oude ROC-gebouw nabij begraafplaats Zorgvlied. De creatieven krijgen hier de mogelijkheid om nieuw werk te genereren en krijgen hulp bij professionalisering. Dat gebeurt in de sQuare Homebase. Via sQuare Agency profileren. Ten slotte kunnen ze bij de sQuare Academy verschillende modules en trainingen volgen.

Podia
De broedplaats focust zich als enige in Nederland op makers op mbo-niveau, waarvan er elk jaar honderden afstuderen. De helft van hen probeert het op het hbo, maar daarvan valt de helft binnen een jaar uit. Voor deze groep betekent het dat ze het lastig vinden om aansluiting te vinden bij bestaande podia en productiehuizen. ,,Maar andere creative minds zijn zeker ook welkom”, aldus creatief directeur Johan van Aalst.

Beeld: Tim Hillege.

 

 

 

 

 

 

 

Back To Top
Zoeken