skip to Main Content

BovenIJ ziekenhuis is verguld met bank

De Bank Die Het BovenIJ Ziekenhuis Heeft Gekregen

Om het zorgpersoneel te bedanken voor het harde werk heeft de Experimentele Werkplaats (EWP) een bank cadeau gedaan aan het BovenIJ ziekenhuis. De bank staat vlakbij het restaurant.

NOORD – In september waren er geruchten dat de Experimentele Werkplaats ermee zou stoppen. Maar die geruchten werden door de organisatie snel ontkracht: ,,Niets is minder waar, de EWP is springlevend.” Dat ze inderdaad nog springlevend zijn, hebben ze onlangs laten blijken! De stichting heeft een bank gemaakt om het zorgpersoneel van het BovenIJ ziekenhuis te bedanken. De bank werd onthuld door stadsdeelbestuurder Esther Lagendijk. Ook werd tijdens de onthulling gesproken door het bestuur van het ziekenhuis. Een woordvoerder van het EWP laat CITY weten: ,,Het ziekenhuis vindt de bank een prachtig cadeau en ze zijn erg onder de indruk. De volgende dag stuurde het ziekenhuis ons als dank een grote taart. Hoewel eerst het plan was om de bank buiten te zetten, heeft het bestuur van het ziekenhuis aangegeven plek vrij te maken in de buurt van het restaurant. Dit besluit was genomen om de bank te beschermen tegen vandalisme.”

Lokaal cadeau

De presentatie van de bank was volledig coronaproof georganiseerd. Vanwege de angst dat het aan de voorkant te druk zou worden, werd besloten om deze presentatie aan de achterkant van het ziekenhuis te laten plaatshebben. Verder was er genoeg ruimte vrijgemaakt om de anderhalve meter afstand tussen verschillende personen te waarborgen. Volgens het EWP is de bank écht een lokaal cadeau. Het hout dat voor de bank gebruikt is, is afkomstig van de bushokjes van het onlangs gesloopte Waddenwegviaduct. Al voor de coronacrisis wilde de stichting dit hout gebruiken om iets te maken voor in de wijk. Een leuk detail is ook dat er in de bank geen enkele schroef is verwerkt. De bank wordt bij elkaar gehouden door houten pennen.

(Foto: Experimentele Werkplaats Noord)
Back To Top
Zoeken