skip to Main Content

‘Bouw Woon Leef’ in Zuidoost

‘Bouw Woon Leef’ In Zuidoost

Het AT5-programma ‘Bouw Woon Leef’ is in oktober een kijkje komen nemen in het stadsdeel. De reden? De grote ontwikkeling die Zuidoost doormaakt.


ZUIDOOST – AT5-programma Bouw Woon Leef was de hele maand oktober in het stadsdeel. Het programma besteedde aandacht aan de grote ontwikkeling die Zuidoost doormaakt. Er waren gesprekken met bouwers, architecten en ambtelijk verantwoordelijken.

Vanwege de vele bouwactiviteiten, alleen al dit jaar 1.400 woningen, verandert er veel. De makers besteedden aandacht aan onderwerpen als: ‘Wordt er ook voldoende gebouwd voor bewoners uit Zuidoost?’ en ‘Wordt er nagedacht over de verbindingen binnen het stadsdeel?’

In het stadsdeel zijn namelijk zorgen. Bewoners vrezen voor gentrificatie, dat de komst van nieuwe rijkere bewoners de oorspronkelijke bewoners zal verdringen. Een bewoner schrijft op de gemeentesite: ,,Ik ben bang dat er alleen wordt gebouwd voor mensen met een dikke portemonnee.”

Eén van de mensen die daarover gaat is Ellen Nieuweboer, ambtelijk opdrachtgever gebiedsontwikkeling en transformatie voor Zuidoost. Volgens haar is die angst ongegrond: ,,Dat hier alleen maar yuppen komen is een hardnekkig gerucht, maar dat zal niet zo zijn”.

Zorgmedewerkers

Dat er niet alleen wordt gebouwd voor yuppen, blijkt uit project ‘OurDomain’. Tijdens de inschrijving kregen bewoners van Zuidoost en zorgmedewerkers van het UMC voorrang. Dit was wel het eerste project dat die voorrangsregel instelde. De huurprijzen van woningen bij OurDomain liggen tussen de €872 en €1.440. Op het moment van schrijven hebben 157 mensen gebruik gemaakt van deze regeling. Voor wie de aflevering van Bouw Woon Leef over Zuidoost wil terugzien, dat kan op at5.nl.

Back To Top
×Close search
Zoeken