skip to Main Content

Bouw van De Puls gestart!

De Puls Maakt De Zuidas Stukje Groener.

Het wordt een blikvanger! De bouw van De Puls is van start gegaan. Een opvallend gebouw met woningen en een bioscoop en een heus stadsbos!

ZUID – In stadsdeel Zuid is de bouw van De Puls van start gegaan. De Puls bestaat uit twee torens en een verbindende plint. Het gebouw krijgt kantoorruimte, winkels en bioscoop en woningen. Het woningaanbod betreft 49 vrije-sectorappartementen en 151 middenhuur-appartementen. Vooral die laatste voorzien in een behoefte, want in Amsterdam is de vraag naar betaalbare middenhuurwoningen groot. Daarnaast biedt Puls 36.000 vierkante meter aan kantoorruimte, een bioscoop met negen zalen, winkels en horeca. De Puls is duurzaam en energiezuinig. Op de achtste en negende verdieping, op 35 meter hoogte, komt een stadsbos van zeshonderd vierkante meter. Een heus bos met bomen tot acht meter hoog, gecombineerd met struikgewassen. Het gaat om plantensoorten die groeien in hoger gelegen Nederlandse dennen-en loofbossen. Het bos draagt bij aan koelte, zorgt voor berging van hemelwater en levert een bijdrage aan de biodiversiteit in Zuidas. Ook het binnenhof dat de gemeente aan de zuidkant van De Puls aanlegt draagt hier aan bij. Dit ‘groenplein’ wordt een publieke groene stadskamer waar plek is voor ontmoeten, sport en spel.

Mens, plant en dier

Al dat groen zorgt voor verkoeling, vangt regenwater op en is goed voor mens, plant en dier. In de parkeergarage staan elektrische deelauto’s klaar voor gebruik. De Puls ligt vlak bij station Amsterdam Zuid en naast de toekomstige OBA NEXT. In vijftien jaar tijd komen hier ongeveer 2.700 nieuwe woningen. De gemeente streeft naar een levendige Amsterdamse stadswijk waar ook in de avonden en in het weekend van alles te beleven is. Het gebouw moet in 2024 klaar zijn.

(Foto: Flickr / DennisM2)

Lees ook…

Bewoners Zuid positief over hun gezondheid

Back To Top
Zoeken