skip to Main Content

Booteigenaren: Wij zijn geen watercriminelen

Booteigenaren: Wij Zijn Geen Watercriminelen

Van een onzer verslaggevers

Amsterdamse booteigenaren zijn het beu nog langer te worden weggezet als watercriminelen. Ze vinden dat de gemeente en handhaver Waternet alle botenbezitters over een kam scheren door te suggereren dat de chaos en overlast alleen door hen wordt veroorzaakt.

In een opiniestuk van Bernard Witzel, geschreven namens de Stichting Pleziervaart (i.o.), neemt de Amsterdammer stelling tegen de gemeente Amsterdam, die volgens hem te weinig doet voor de goedwillende booteigenaren die de afgelopen jaren geconfronteerd zijn met een stijging van het liggeld van 700%.

Ook is er zware kritiek op de wijze van handhaven. ,,Handhaving houdt zich bezig met futiliteiten als tot soms wel drie keer op een dag dezelfde boot controleren op een illegale commerciële vaartocht.”

Bovendien wordt gewezen op de overlast die rondvaartrederijen veroorzaken. ,,Met nauwelijks controle, veel te grote boten en groepen soms luidruchtige mensen schuiven zij elke vorm van overlast in de schoenen van de pleziervaart. Gevoed door hun commerciële belangen varen rondvaartboten vaak gevaarlijk, te hard, veroorzaken aanvaringen en vertonen asociaal gedrag.”

Witzel stelt vast dat er consequent gehandhaafd moet worden op excessen in plaats van futiliteiten. Zo oppert de stichting om vuilniscontainers te plaatsen voor de pleziervaart en de introductie van een vuilnisboot.

Booteigenaren kunnen zich aansluiten bij de stichting via www.stichtingpleziervaart.nl.

LEES HIER HET OPINIESTUK.

 

Back To Top
×Close search
Zoeken