skip to Main Content

Boerderij Langerlust blijft

Boerderij Langerlust Blijft

De protestactie tegen de sluiting van Boerderij Langerlust is succesvol gebleken. De gemeente besluit de boerderij voorlopig open te houden.

ZUIDOOST – Toen begin dit jaar in Zuidoost het verhaal rondzong dat Boerderij Langerlust zou sluiten, startten buurtbewoners een protestactie. Een petitie werd binnen een maand al 1600 keer getekend. Hoofdhuurder Pantar – een leer- en werkbedrijf – zegde vorig jaar de huur op nadat die door de gemeente flink was verhoogd. Medehuurder restaurant The Color Kitchen kon de huur niet alleen opbrengen. Na alle protesten heeft de gemeente het restaurant nu een tijdelijke bruikleenovereenkomst geboden, waarbij alleen de nutsvoorzieningen worden betaald. Die overeenkomst wordt met een jaar verlengd. De combinatie van horeca en een maatschappelijke voorziening blijft hierdoor voorlopig bestaan in Boerderij Langerlust. De boerderij vormt een rustpunt voor wandelaars die een rondje Gaasperplas lopen. Maar ook buurtbewoners rijden er graag een blokje voor om.

 Belangrijke voorziening
In The Color Kitchen krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding. Bezoekers waarderen de sfeer. Je moet er misschien wat langer wachten op je kopje koffie, maar het wordt met liefde gebracht. ,,Het stelt me gerust dat de horeca en sociale voorziening voorlopig op deze plek blijven,” zegt portefeuillehouder Dirk de Jager. ,,Wat mij betreft, blijft deze voor de buurt belangrijke voorziening ook in de toekomst gehandhaafd in boerderij Langerlust.”

Back To Top
×Close search
Zoeken