skip to Main Content

Boek over liefdesnest in Noord

Boek Over Liefdesnest In Noord

Rein Groen werkt aan een herinneringsboek over een belangrijk ontmoetingscentrum in Tuindorp Oostzaan: De Blokhut. Hij roept mensen op materiaal aan te leveren.

NOORD – Veel jongeren uit Tuindorp Oostzaan en omgeving kwamen van 1958 tot 1975 samen in De Blokhut aan de Kometensingel. Over deze periode in het jongerenleven wil Rein Groen een herinneringsboek maken. Dit boek kan misschien een bijdrage leveren aan de viering van honderd jaar Tuindorp Oostzaan. In De Blokhut bloeiden liefdes op die soms tot huwelijken leidden. Beroemd waren de vrijdag- en zaterdagavonden waar vele tientallen jongeren op af kwamen. Door de week waren er jazz- en folkmuziekavonden en lieten jonge dichters hun hersenspinsels horen. De sinterklaas- en carnavalsvieringen staan ook in vele geheugens gegrift.

Ajax-AC Milan

Groen is op zoek naar verhalen, foto’s, films, anekdotes en mensen die op de een of andere manier betrokken zijn geweest bij het Blokhut-verhaal. Herinneringen van bezoekers zijn ook van harte welkom. ,,Misschien zijn er mensen die foto’s hebben gemaakt van de reis in mei 1969 die negen jongemannen in een Transitbus ondernamen naar Madrid om de finale van AJAX – AC Milan om de Europacup I bij te wonen.” Reacties en vragen kun je mailen aan reingroen@hotmail.com.

Back To Top
×Close search
Zoeken