skip to Main Content

Bloemenbuurt wordt nog mooier en groener

Burgemeester Jan Van Zanen Bezocht Vorig Jaar Segbroek En Kwam Ook Langs In De Bloemenbuurt, Waar Hij Werd Ontvangen Door Wijkberaad Bloemenbuurt.

De gemeente Den Haag heeft 30.000 euro beschikbaar gesteld voor plannen van bewoners om de Bloemenbuurt in stadsdeel Segbroek nog mooier, sportiever en groener te maken. Bewoners, van jong tot oud, kunnen plannen indienen en later hierover stemmen.

‘Iedereen die in de Bloemenbuurt woont, werkt, naar school gaat, sport of er op welke manier dan ook komt, mag nu een plan maken’, aldus wethouder Robert van Asten. ‘Juist de bewoners zelf weten het beste wat er nog mist, wat er nodig is om het nog prettiger te maken om hier te wonen, werken, spelen of sporten.’ De gemeente bekijkt of de plannen haalbaar zijn. Daarna verdelen de bewoners uit de Bloemenbuurt, door op de plannen te stemmen, het geld over de haalbare plannen. Zo bepaalt de wijk zelf welke plannen worden uitgevoerd. De lokale kunstenaars Monique Pouw en Judith van der Meer hebben een levensgroot cadeau van 1 meter bij 1 meter gemaakt, dat als boegbeeld dient van het project en ook als offline brievenbus waar mensen hun plannen in kunnen stoppen. Dit kunstwerk staat op de Goudsbloemlaan. Op woensdag 7 april maakt de gemeente op haar website alle haalbare plannen bekend. Daarna hebben bewoners tot en met 5 mei 2021 de tijd om te stemmen via de website.

(Foto: www.dehyacint.nl)
Back To Top
Zoeken