skip to Main Content

,,Blijf op wandelpaden in Haagse natuur!”

,,Blijf Op Wandelpaden In Haagse Natuur!”

Mensen hebben in deze coronatijd extra behoefte om de duinen en bossen te bezoeken. Dat is fijn, maar boswachters zien dat mensen steeds vaker buiten de wandelpaden te gaan.

DEN HAAG – Een zondagmiddag in Meijendel… Al ver voor de slagboom staan de auto’s achter elkaar te wachten het terrein op te kunnen. De eerste parkeerplaats is dan al vol. Of neem populaire hotspots als Clingendael of het Westduinpark, een Natura2000-gebied. Op een mooie dag is het zowat slalommen op de paden. We trekken er massaal op uit. We wandelen ons in deze bijzondere tijd niet alleen fit en vrolijk, we zoeken het vermaak ook dichtbij huis in de buitenlucht. En in regio Den Haag hebben we het geluk dat die natuur altijd heel dichtbij is. ,,Geweldig dat zoveel mensen genieten. Maar ze moeten zich wel aan de regels van dat gebied houden”, zeggen de boswachters. ,,Wij zien dat het steeds drukker wordt, vooral in droge weekeinden. We vragen bezoekers afstand te houden en zich aan de geldende regels te houden, maar bij toegangspaden en op parkeerplaatsen is dat soms bijna niet mogelijk”, zegt boswachter Erwin Hemelop van gemeente Den Haag.

Kwetsbaar
Boswachters komen steeds vaker mensen tegen die achter de borden ‘Verboden Natuurgebied’ wandelen en de wandelpaden verlaten. ,,Er zijn niet veel wandelschoenen nodig om kwetsbare planten en dieren te beschadigen”, weet Erwin. ,,Daarom roepen we mensen met klem op: Blijf op de wandelpaden. Op onze natuur moeten we zuinig zijn.”

(Foto: Hethaagsegroen.nl)
Back To Top
×Close search
Zoeken