skip to Main Content

Blijburg maakt soort van doorstart  

Blijburg maakt Soort Van Doorstart  

Bewoners en fans van IJburg kunnen opgelucht ademhalen. De populaire horecagelegenheid Blijburg is nog maar net gesloten of er is alweer een alternatief.  

OOST  De gemeente heeft voor de komende twee jaar een nieuwe horecabestemming voor paviljoen Blijburg gevonden. Zo is een brunch met de hele familie in het eetcafé bijvoorbeeld een optie. Maar ook een ontmoeting van woonpioniers in het bezoekerscentrum is er mogelijk. Of een groepje ouders dat in de zandbakbar thee drinkt terwijl de kinderen zandtaartjes bakken. Jongeren organiseren er een schrijverskamp met hiphoppers en singer-songwriters en in de textieldrukkerij leer je je eigen T-shirt bedrukken. Thuiskoks verkopen er heerlijke maaltijden vanuit de Toko. Als het aan Stichting Leegstand Oplossers Amsterdam (LOLA) ligt, is dit vanaf begin 2019 allemaal mogelijk in het Blijburg-paviljoen. Zij brengen de locatie weer tot leven in samenwerking met De Ruimte, die beginnende muzikanten, kunstenaars en artiesten een plek geven om zich in vrijheid te ontwikkelen.  

Ideeën 

Zelf gaan de IJburgers ook een grote rol spelen in de nieuwe invulling van het paviljoen. Zo zal het personeel vooral geworven worden onder jongeren uit de wijk en zullen buurtbewoners niet slechts  consumenten zijn, maar betrokkenen, makers en initiators. IJburgers met een eigen idee zijn daarom van harte welkom om zich aan te melden via info@leegstandoplossers.nl. De eerste IJburgers deden dat al. Zo staat de 11-jarige Dychairo met zijn tante Genia al op het programma met een prikfeest!

Back To Top
×Close search
Zoeken