skip to Main Content

Bijzondere werken voor De Pont

Bijzondere Werken Voor De Pont

De Pont museum ontvangt een bijzondere en genereuze schenking van Esther Halvemaan, de weduwe van de in 2019 overleden restauranteigenaar John Halvemaan.

TILBURG – De Pont museum ontvangt een schenking van Esther Halvemaan, de weduwe van John Halvemaan. John was de chef-kok en eigenaar van het Amsterdamse restaurant Halvemaan. Dit restaurant sloot in september 2018 en kreeg tussen 1991 en 1997 een Michelinster. John Halvemaan is in 2019 overleden. In het restaurant hingen veel kunstwerken, waarvan een aantal in opdracht van de restauranteigenaar was gemaakt. Het museum is vereerd met de schenking: ,,Deze vormt een mooie aanvulling op de collectie van De Pont waarin zich clusters van deze kunstenaars bevinden”, aldus directeur Martijn van Nieuwenhuyzen van De Pont museum. De schenking van Esther Halvemaan bestaat uit drie werken. Het betreft een schilderij van Robert Zandvliet; een paneelschildering van Toon Verhoef en een monumentale litho van Marien Schouten. Directeur Van Nieuwenhuyzen: ,,In één woord een geweldige, genereuze schenking”.

Verwant

Voor Esther Halvemaan voelde het logisch om de werken aan dit museum te schenken: ,,Wij voelen ons verwant met De Pont en hebben het museum altijd met veel plezier bezocht. Ik ben blij dat de werken die de kunstenaars speciaal voor ons restaurant gemaakt hebben, nu een passen de nieuwe omgeving krijgen. John zou dit ook fantastisch hebben gevonden”. De werken worden eind januari gepresenteerd.

(Foto: Flickr / FaceMePLS)
Back To Top
×Close search
Zoeken