skip to Main Content

Bijval voor bakker Johnny van der Horst

Terwijl Amsterdam al maandenlang vergeven was van oliebollenbakkers van ver buiten de stad, mocht bakker Johnny van der Horst van de Linnaeusparkweg eind 2018 opeens geen oliebollen buiten bakken.

OOST – De oliebollenbakker raakte verzeild in het spinnenweb van de stadsdeelambtenarij, maar stond uiteindelijk met lege handen. Nadat hij al meer dan 25 jaar op Oudejaarsdag voor zijn deur – op de hoek van de straat – oliebollen bakte, werd het hem dit jaar verboden. Wat was er aan de hand? Johnny van der Horst en zijn vrouw Marica waren te laat met het aanvragen van de vergunning. Die vraagt de bakker elk jaar in oktober aan, maar dat had afgelopen jaar al in maart moeten gebeuren. Wie te laat was, kon het vergeten. Bakker Johnny was ontdaan, want een traditie van lange rijen aan de Linnaeusparkweg voor zijn bakkerij werd om zeep geholpen door ambtelijk gezever. ,,In september heb ik bij het Stadsdeel, zoals altijd, een vergunning aangevraagd. Is altijd goed gegaan. We zitten hier niemand in de weg. Maar het antwoord was bizar: ,,U bent te laat, want u had de vergunning al in maart moeten aanvragen.”

Steunbetuigingen

Bakker Johnny is uiteindelijk binnen gaan bakken. De hele nacht door, zonder dat het Stadsdeel hem de helpende hand reikte. De buurtactie was te laat om hem nog te helpen. Wel kreeg hij vele steunbetuigingen van vaste klanten en van vele andere Amsterdammers.

Back To Top
Zoeken