skip to Main Content

Bijlmer-comedian Sidney Schmeltz verovert heel Nederland   

Door zijn uitspraken bij PowNews werd Bijlmercomedian Sidney Schmeltz razend populair. Nu begint hij op 14 juni aan zijn grootste tour ooit en reist hij tot met 21 mei 2020 door het hele land.  

ZUIDOOST  Sidney Schmeltz is geboren in Groningen, maar woont al jaren in Zuidoost. Vanaf 14 juni zal hij vandaaruit naar Utrecht reizen en daarna door heel Nederland trekken voor zijn voorstelling Hooggeleid. Op 21 mei volgend jaar sluit hij zijn tournee af in het Bijlmer Parktheater, de plek waar hij in 2016 try-outs van deze performance deed. 

Reisleider
Hooggeleidzijn eerste avondvullende show, wordt geregisseerd door cabaretier en tekstschrijver Jeffrey Spalburg. Volgens de toelichting bij de voorstelling neemt Schmeltz je als ‘een gediplomeerde reisleider mee op een tour door zijn eigen levenBehalve met zijn toekomstvisie, maak je ook kennis met zijn heden en verleden. De titel verwijst naar een uitspraak die hij deed toen hij in 2013 door PowNews werd geïnterviewd. De presentator confronteerde hem en enkele andere ROC-leerlingen toen met onderzoek van het CBS waaruit bleek dat hoogopgeleiden dubbel zo veel verdienen als laagopgeleiden. Schmeltz legde toen uit dat hij altijd ‘goed geleid was’ en waarom hij als ‘hooggeleide’ riant kon leven.

Skippiebaldik
Zijn onnavolgbare verhaal werd een miljoen keer bekeken. Daarna mocht hij in PowNews vaker zijn mening geven en werd hij een vaste verschijning in het televisieprogramma. Zijn populariteit groeide toen hij op YouTube begon met een eigen show: De Rijke Tatas Show. De ‘stuiterbal’ zat niet stil en ging ook muziektracks maken met bijbehorende videclips; de videoclip van zijn single Handremscoorde in korte tijd maar liefst één miljoen streams. Langzaam maar zeker groeide hij onder jongeren uit tot een internetheld én taalvirtuoos, die woorden gebruikt als ‘skippiebaldik’ en ‘intilligentiedingen’. 

Speellijst: facebook.com/sidney.schmeltz.1

Back To Top
Zoeken