skip to Main Content

Bijlmer Boekt! laat woorden dansen

Op 14 mei bruist het in het Bijlmer Parktheater. Dan heeft daar de nieuwste versie van verhalenfestival Bijlmer Boekt! plaats. Literatuur, theater, cabaret en muziek!

ZUIDOOST – Bij Bijlmer Boekt! smelten literatuur, theater, cabaret, zang en muziek samen tot een avondvullend programma. Het festival is dit jaar op 14 mei. Een avond vol inspiratie van 20.00 tot 23.00 uur in het Bijlmer Parktheater. Via de verhalen van gevestigde namen en opkomende talenten ontmoeten verschillenden werelden elkaar. Schrijfster Christine Otten, de bedenker van Bijlmer Boekt!, fungeert als presentatrice en kondigt onder anderen de dichters Gershwin Bonevacia en Akwasi aan. Bonevacia is in staat om te ontroeren en te laten lachen. Op filosofische, maar vooral poëtische wijze behandelt hij onderwerpen als duurzaamheid, onderwijs en de Bijlmer. Hij debuteerde vorig jaar met de dichtbundel Ik heb een fiets gekocht, maar kreeg dit jaar al de erefunctie stadsdichter. Creatieve duizendpoot Akwasi bracht tijdens zijn studie aan de toneelacademie met hiphopformatie Zwart Licht drie albums uit. Daarna stond hij solo op de planken met muziek-theatervoorstelling Daar Ergens. In 2018 verscheen zijn eerste dichtbundel Laten we het er maar niet over hebben.

Topmuzikant
Andere performers op die avond zijn Gery Mendes en Paulien Cornelisse. Mendes is een MC, vocalist, producer én acteur. Tijdens de finale van de Grote Prijs van Nederland in 2006 werd hij uitgeroepen tot beste muzikant. Met zijn in eigen beheer uitgebrachte debuutalbum This is not an album… this is a phase veroverde hij radioshows en andere podia. Schrijfster en cabaretier Cornelisse maakte vier avondvullende cabaretvoorstellingen schreef boeken over taal. Bijlmer Boekt! is in 2012 ontstaan uit een samenwerking tussen literaire stichting SLAA, Otten en het Bijlmer Parktheater. Tickets à €13,50. Zie: bijlmerparktheater.nl.

Back To Top
Zoeken