skip to Main Content

Bijenpark open voor bezoekers

Het Bijenpark houdt zaterdag 13 juli een open dag. Bezoekers kunnen dan kennismaken met dit bijzondere stukje groen van Nieuw-West.

NIEUW-WEST – In het Bijenpark aan de Osdorperweg is er op 13 juli een landelijke ‘Open Imkerijdag’. Het park is dan open voor publiek. Belangstellenden kunnen zien hoe de imkers op het park hun bijenvolkeren verzorgen en deze van dichtbij zien. In een speciale bijenkast kunnen de bijen worden waargenomen en de koningin worden bewonderd. Onder een microscoop kunnen bezoekers de bijen van nog dichterbij bekijken en zien hoe een angel van een bij er eigenlijk uitziet. De Imkers beantwoorden ook vragen – bijvoorbeeld hoe je een tuin bijenvriendelijk kunt maken – en er zijn demonstraties honing-slingeren, kaarsen maken en het beschilderen van plankjes voor de bijenkasten.

Museum
Het Bijenpark ligt aan de Baron Schimmelpenninck van der Oyeweg 4. Hier kunnen imkers een tuin huren om hun hobby uit te oefenen. Het is ook mogelijk om in het bijenpark een ‘siertuin’ te huren met een huisje erop. In het bijenpark vind je ook een museum en een bibliotheek over bijen. Bezoek voor meer informatie de website bijenpark.nl.

Back To Top
Zoeken