skip to Main Content

Bewonersactie tegen hoge aantal straatroven

In Noord zijn het afgelopen halfjaar tenminste vijftien straatroven gepleegd. Bewoners zijn het beu. Een aantal mensen is de website veiligeroutes.nl gestart. Hierop kun je zien waar straatroven zijn gepleegd.

NOORD – Een initiatief van enkele bezorgde vaders in ons stadsdeel. Zij hebben de website veiligeroutes.nl opgericht. Deze website laat locaties zien waar recentelijk straatroven zijn gepleegd. Het is de bedoeling dat bewoners, met name kinderen, met behulp van de gegevens van deze website veilige routes kunnen kiezen als ze ergens naartoe gaan, bijvoorbeeld school. Kennelijk is er veel behoefte aan zo’n overzicht, want een van de initiatiefnemers liet weten dat de website tijdens de eerste dagen 1.300 keer was bezocht en dat er vier meldingen aan waren toegevoegd. Het overzicht komt namelijk niet via de officiële kanalen tot stand. Slachtoffers of getuigen van een straatroof kunnen het incident zelf aanmelden via de website. Er kan vermeld worden hoe de roof in zijn werk ging. De meldingen worden wel gecontroleerd nadat ze zijn aangemeld. Op het moment van schrijven waren vijftien locaties van straatroven op de kaart aangegeven. De meeste in de omgeving van de Roze Tanker.

Straatverlichting

Met de website zal het aantal straatroven niet kunnen worden teruggedrongen. De initiatiefnemers rekenen daarom op meer maatregelen. Zij denken onder andere aan extra straatverlichting en meer cameratoezicht. Maar of die er op korte termijn ook komen? De wijkagent liet NH Nieuws weten op de hoogte te zijn van de problematiek, maar dat de aantallen vooralsnog niet hoog genoeg zijn voor extra maatregelen. Wel gaf de agent aan dat de risicogebieden extra in de gaten worden gehouden.

(Foto: Flickr/Office of Public Affairs)

Een website om mensen te informeren en het aantal straatroven terug te dringen.

Back To Top
Zoeken