skip to Main Content

Bewoners woest om bomenkap bij Ten Kateschool

Bewoners Woest Om Bomenkap Bij Ten Kateschool

Bouwvakkers zijn niet zachtzinnig omgesprongen met de bomen op het schoolplein bij de Ten Kateschool. De projectontwikkelaar wil ze kappen, bewoners willen ze redden.

WEST – Bewoners rond de binnentuin van de Ten Kateschool zijn boos omdat de projectontwikkelaar die de school ombouwt tot woningen, de bomen op het plein wil kappen. Volgens de bewoners is het groen al beschadigd door de bouw. Ze willen redden wat er te redden valt. Het schoolgebouw in de Kinkerbuurt wordt al sinds de jaren zeventig verhuurd en bewoond. Het groen rondom het plein werd tot de verbouwing volgens de bewoners altijd zorgvuldig onderhouden. ,,Boswilgen, vlinderbomen en vlierbessen verschenen. Japanse kers, seringen en pruimen bloeiden. Bonte spechten, Vlaamse gaaien en soms zelfs een gele kwikstaart kwetterden rond. Het groeide uit tot een klein eco-gebied, zo rustig en dorps”, zo schrijven ze in een persbericht. Volgens de bewoners stelt de projectontwikkelaar nu dat het binnenterrein geen groenwaarde van betekenis meer heeft en vraagt hij diverse kapvergunningen aan voor de bomen die er nog staan. De bewoners zijn boos en willen de kap tegenhouden. ,,Eerst ongeoorloofd kappen, snoeien en vernietigen en dan stellen dat het restant geen kwaliteit meer heeft”, aldus de bewoners.

Symbool

Het gebouw was van Stadgenoot, die het verkocht aan een projectontwikkelaar voor € 2,8 miljoen. Daarna ging het gebouw voor € 4,3 miljoen weer van de hand. Het gebouw was hierdoor mikpunt bij een demonstratie van de organisatie FairCity en bewonersgroepen. De school is hét symbool geworden van ‘de uitverkoop van de Kinkerbuurt’. Er komen elf appartementen in de school, variërend in grootte van 40 tot 140 vierkante meter. Tot kort voor de bouw begon, woonden er huurders. Voor het gebouw werd verkocht door Stadgenoot is het nog aan die bewoners te koop aangeboden, maar de partijen konden het niet eens worden over de prijs en de voorwaarden.

Back To Top
×Close search
Zoeken