skip to Main Content

Bewoners regelen het zelf op Sloterdijk 

Sloterdijk heeft steeds meer nieuwbouwprojecten. Het nieuwste is MOtown, waar bewoners zelf bepalen hoe hun appartement eruit komt te zien. Ook is het heel groen. 

NIEUW-WEST – Toekomstige bewoners van het complex MoTown bij Sloterdijk kunnen meedenken over hun toekomstige woonplek. Samen met projectontwikkelaars BPD  en ERA Contour zijn zij medeopdrachtgever – vandaar de afkorting M(ede)O(pdrachtgever) -voor het complex. Het idee is dat bewoners bepalen hoe groot hun woning wordt, hoe die eruit komt te zien en de invulling van de gemeenschappelijke ruimten. De projectontwikkelaar kijkt vervolgens naar de technische en financiële haalbaarheid. ,,Wij zorgen dat het gebouw technisch maakbaar is, dat het voldoet aan alle technische eisen en past binnen het budget zodat jij je volledig kan storten op de leuke dingen.” In totaal komen er 150 woningen en duizend vierkante meter aan voorzieningen, verdeeld over drie gebouwen. Het idee achter het ontwerp is ‘people attract people’, wat betekent dat de gebouwen zodanig zijn ontworpen dat ze uitnodigen tot ontmoeting. Door de vorm van het gebouw en de tuinen en buitenruimtes komen bewoners elkaar steeds weer tegen. In het gebouw komen horeca-, cultuur en andere ondernemers. Verder is er een kelder met plek voor dertig deelauto’s. Andere groene elementen zijn hergebruikte en gerecyclede materialen en een slim bewateringssysteem.  

Energie- en mobiliteitsnetwerk
Het gebouw wordt zeer energiezuinig, waardoor ‘energieopslag en mobiliteit integraal en vernieuwend bij elkaar komen, en onderdeel uitmaken van een groter energie- en mobiliteitsnetwerk.’ Dat laatste is niet zo gek. Immers, het complex zal pal naast station Sloterdijk komen te liggen. MOtown wordt onderdeel van Sloterdijk-Stad en straks van Haven-Stad, de nieuwe woonwijk in het havengebied. Meer info op woneninmotown.nl

Back To Top
Zoeken