skip to Main Content

Bewoners Little Manhattan krijgen ‘verdachte pakketjes’

Bewoners van Little Manhattan bij Lelylaan krijgen regelmatig enveloppen met drugs in de brievenbus, zo meldt nieuwssite NAP.

NIEUW-WEST – Het adres van de studenten die woonachtig zijn in Little Manhattan, het zandkleurige gebouw naast station Lelylaan, werd gebruikt als retouradres voor drugs die klanten hebben besteld op the dark web. Een van de studenten vertelt op de website dat ze pillen en een zakje wit poeder vond in de brievenbus. Een aantal van haar zeshonderd medebewoners is hetzelfde overkomen. Steeds hun adres, zonder toevoeging, als retouradres met een blauwe stempel op de envelop gedrukt. Ook staat er een bedrijfsnaam op het pakket. De studente die het pakket aantrof in haar brievenbus, dacht dat iemand het pakje zou komen ophalen. Toen ze erachter kwam dat er drugs in zaten, belde ze de politie. Volgens de politie gebeurt het vaker dat brieven met drugs retour worden gestuurd naar fictieve adressen. Maar blijkbaar bereiken dergelijke pakketten degenen die de waar hebben besteld niet altijd. Zo kunnen de verzenders niet gepakt worden. Om achterdocht weg te nemen, zetten ze er de naam van een bedrijf op. Overigens is de politie de laatste tijd erg verdacht op dit soort pakketten en heeft een zogenaamd Post-interventieteam dat samenwerkt met buitenlandse postbedrijven. Steekproeven in sorteercentra moeten deze distributie zien te voorkomen.

Leuke koningsdag

Het gaat meestal om bestellingen van drugs die online zijn gedaan via het zogenaamde dark web. Doordat het retourzendingen zijn, vallen pakjes niet op. Wie een dergelijk pakje ontvangt en zich niet kan herinneren iets te hebben besteld, moet het teruggeven aan de post. Overigens heeft een van de bewoners van Little Manhattan dat niet gedaan. Die heeft nog steeds pillen in zijn keukenla liggen en vertelt van de buit vorig jaar een erg leuke koningsdag te hebben gehad.

Back To Top
Zoeken