skip to Main Content

Bewoners in actie tegen herinrichting

Het Plan Is Om De Weerdsingel Oostzijde Te Voorzien Van Een Herinrichting

Bewoners van de Weerdsingel-Oostzijde zijn een petitie gestart tegen de voorgenomen herinrichting. Het geplande asfalt en de opheffing van de rotonde zijn hen een doorn in het oog…

UTRECHT – De gemeente is voornemens om de Weerdsingel-Oostzijde te herinrichten. De plannen zijn een schop tegen het zere been van veel van de bewoners, die Actiecomité Weerdsingel OZ hebben opgericht. Zij willen deze herinrichting tegengaan. Wat wil de gemeente? Het plan is om de straat aantrekkelijker te maken voor fietsers en om voetgangers meer ruimte te bieden. Hiermee wil de gemeente het imago van Utrecht Fietsstad hooghouden. De straatklinkers moeten plaatsmaken voor asfalt want dat fietst prettiger. Maar de bewoners zijn bang dat asfalt juist averechts werkt en het automobilisten uitnodigt harder te gaan rijden. Bovendien zei bewoner Arianna van Heerde al eens dat straatklinkers nóg een voordeel hebben: ,,Op asfalt hoor je elektrische fietsen en auto’s niet goed en op klinkers wel.” Ook vinden de bewoners dat het omzetten van klinkers naar asfalt het beschermde stadsgezicht aantast. Eerder gaf wethouder Lot van Hooijdonk aan dat de keuze voor asfalt nog niet in beton gegoten was.

Onveiliger
Ook zien omwonenden het niet zitten dat de gemeente voornemens is om van de rotonde bij de Noorderbrug een kruispunt te maken. Ze vrezen dat de verkeerssituatie hierdoor alleen maar onveiliger wordt. Bewoners van de Weerdsingel-Oostzijde zijn een petitie gestart tegen de voorgenomen herinrichting. De petitie loopt tot 21 februari en is te vinden op: petities.nl/petitions/weersingel-oz-geen-afvalt-veilig-op-de-fiets?locale=nl.

(Foto: Het Utrechts Archief/P. Notermans)
Back To Top
Zoeken