skip to Main Content

Bewoners Gerard Douplein boos 

Bewoners Gerard Douplein boos 

De bewoners van het Gerard Douplein zijn de overlast door de horeca zat. Ze hielden onlangs een protestactie omdat ze vinden dat ze niet gehoord worden door de gemeente.  

ZUID – Bewoners van het Gerard Douplein zijn de horecaoverlast beu. Bewonersgroep Bewoners van De Pijp haakte aan bij de protestactie. Ze vindt dat er de afgelopen jaren niets is gedaan met de infrastructuur in de buurt, terwijl het aantal bewoners en bezoekers explosief is gegroeid. ,,Zo ook de veel te grote terrassen, want al men als horeca vijftig plekken binnen heeft, dan is het vreemd om te zien dat het buitenterras soms wel het dubbele aantal heeft”, zo schrijft Bewoners van de Pijp in een facebookpost. De wens is om van het plein weer ‘een echt plein’ te maken en niet een terras of parkeerplek waar voetgangers en gehandicapten in het gedrang komen. De bewoners willen dat fietsen en scooters verhuizen naar de zijstraten. De bewoners opperen een aantal ontwerpers aan het werk te zetten, waarna omwonenden uit verschillende ontwerpen kunnen kiezen.  

Terrassenplan
De hoop was gevestigd op een nieuw terrassenplan. Maar daarin staat niet dat bestaande terrassen gaan verdwijnen, zoals de bewoners wensen. Volgens het terrassenplan van Stadsdeel Zuid komt er wel een stop op nieuwe terrassen. Zo mogen op en rond het Gerard Douplein geen nieuwe terrassen worden geëxploiteerd. Ook mogen de terrassen niet uitbreiden en mogen de openingstijden niet worden veranderd. Behalve over het Gerard Douplein, gaat het ook om de Daniël Stalpertstraat en de Eerste van der Helststraat 

Back To Top
×Close search
Zoeken