skip to Main Content

Bewoners De Pijp kapen parkeerplaatsen

Parkeerplaatsen

Met de komst van de Boerenweteringgarage, aan de Hobbemakade, zouden er 600 minder parkeerplekken op straat komen, zo had de gemeenteraad het bedacht. Maar die kwamen er niet.

Onder de noemer Buurtplaatsen zijn bewoners zelf maar aan de slag gegaan om vrije ruimte te creëren. Sophie Konijnenbelt van het comité Bewoners van de Pijp: ,,Het wordt steeds krapper in De Pijp. De straatjes zijn smal en het is druk. Er zijn steeds minder auto’s maar des te meer fietsen, dus het is fijn als er wat van dat blik weg gaat.”

Onder andere in de Daniël Stalpertstraat, de Frans Halsstraat en de Quellijnstraat zijn met witkwasten parkeerplaatsen afgekruist. Daarop staan nu picknickbanken voor bewoners. ,,Op andere plekken hebben we parkeervakken voor fietsen en scooters gemaakt, daar gingen bewoners meteen parkeren.” De vrije plekken zijn er niet alleen voor het gerief van de bewoners. Sommige ervan zijn ook laad- en losplaats geworden voor bedrijven in de buurt. Waardoor, volgens Konijnenbelt, de doorstroom van het verkeer ook beter wordt.

Back To Top
Zoeken