skip to Main Content

Bewegwijzering naar fietsenstalling

Veel forensen gaan met de fiets naar Station Zuid of de Zuidas. Maar waar is nog ruimte? Waar zet je ‘m neer? Fiets-parkeerborden moeten uitkomst bieden.

ZUID – Om te weten of de mega-fietsenstallingen aan de Zuidas vol zitten of dat er misschien toch nog een plekje is, staan er sinds kort in het hele gebied borden met per stalling de hoeveelheid beschikbare plekken. Fiets die onderweg zijn naar de Zuidas of Station Zuid kunnen nu zien waar het druk is of waar juist niet. De Zuidas heeft de afgelopen tijd een aantal mega-fietsparkeergarages gekregen: onder het Mahlerplein, het Zuidplein en de voormalige Vijfhoek, nabij de Prinses Irenestraat. De beschikbaarheid in de stallingen wordt gemeten met camera’s boven de rekken.

Lange rijen
Volgens Zuidas.nl stonden er voor de opening van de stallingen voor de enige stalling aan het Zuidplein lange wachtrijen voor een fiets-parkeerplek. Nu zijn er bijna tienduizend fietsplekken bij de Zuidas. Desondanks is de bezetting niet gelijk verdeeld. Bovendien stallen veel fietsers hun rijwiel nog bovengronds wat leidt tot veel irritaties en soms gevaarlijke situaties. De fiets-parkeerborden zouden dit moeten oplossen.

 

 

Back To Top
Zoeken