skip to Main Content

Belgiëplein houdt biologische markt

Het Belgiëplein kampt met een verschraald winkelaanbod. Een maandelijkse biologische markt moet meer leven brengen op het plein in Nieuw-Sloten.

NIEUW-WEST – De experimentele, biologische markt op het Belgiëplein krijgt een permanent karakter. Het bestuur van Nieuw-West heeft besloten om de markt voor vijf jaar in te stellen, zo staat in het Gemeenteblad. Dit omdat het winkelgebied te maken heeft met een verschraling van het aanbod. Door een maandelijkse markt zou het winkelcentrum aantrekkelijker worden. Op zich is er weinig leegstand op het plein, maar er zijn door het verdwijnen van een aantal speciaalzaken wel minder verschillende winkels. Door de markt zou dit gebrek aan speciaalzaken enigszins kunnen compenseren. Het plein in Nieuw-Sloten heeft twee supermarkten, een Albert Heijn en een Dirk van den Broek. Op de ‘Biologische Markt Belgiëplein’, zoals de markt gaat heten, worden vooral etenswaren aangeboden, daarnaast mag de organisator voor twintig procent andere producten aanbieden. Dit zorgt ervoor dat de markt divers blijft. Het aangebodene moet daarnaast aanvullend zijn op de rest van het winkelaanbod op het Belgiëplein.

Extra dagen
Er kunnen op het plein maximaal 34 kramen staan, op vier plekken mag er worden gebakken. In principe is de markt op zaterdag, één keer in de maand. De gemeente staat twee extra marktdagen toe op andere zaterdagen. Het idee is de komende vijf jaar de biologische markt te houden.

Beeld: Peter Wendt voor Unsplash

 

 

 

Back To Top
Zoeken