skip to Main Content

Beleef Oost op grote hoogte  

Van de dertien locaties die mee doen aan het Rooftop Festival ROEF, zitten er maar liefst zes in ons eigen stadsdeel. Wat kun je er zoal doen in het weekend van 7 en 8 juni? 
 
AMSTERDAM – Op zaterdag 7 en zondag 8 juni neemt ROEF bezoekers mee naar de mooiste daken in Noord, het Centrum en Oost. Op beide avonden bouwt ROEF, samen met onder meer Vondel Disco, Duke of Tokyo en Juicy, een feestje op en onder indrukwekkende daken. Dit jaar is het programma verspreid over dertien locaties. Zes daarvan bevinden zich in Oost: Juniper & Kin/QO, Hotel Jakarta, Volkshotel Badplaats, Volkshotel Klein Canvas, Hopp en Zuidpark. 


Karaoke 


Het aanbod is divers. Zo wordt de 21ste verdieping van hotel QO omgetoverd in een Japanse karaoke-spot en kun je in Hotel Jakarta dansen op Indonesische soul en disco, terwijl je kijkt naar de op Indonesische landschappen geïnspireerde kunst van Toto Blaauw. Op de bovenste verdieping van het Volkshotel staan hottubs en sauna’s op je te wachten. Trek gekregen? Op de zevende verdieping van dit hotel beland je op een Spaans feest en kun je gazpachogekoelde tomatensoep, proeven.  


 
Potentie 

Op zaterdag is er voor de eerste keer een inhoudelijk dagprogramma op daken verspreid door heel de stad. Zin om een hoge daktuin te beklimmen? Of om kennis te maken met een ‘slim’ dak? Het festival toont dat er, vlak boven ons hoofd, onbenutte ruimte is met veel potentie. Ruimte voor stadsparken en moestuinen. Voor zonnepanelen en wateropvang. En bovenal, voor bewoners. ROEF wil met dit festival de huidige mogelijkheden en de  mogelijke toekomst van het Amsterdamse daklandschap laten zien. In Nederland is maar 1% van de 400 km² aan platte daken groen en in Amsterdam is slechts 2% van de daken in gebruik. De organisatie roept al sinds 2016 op tot het vergroenen en publiek toegankelijk maken van Amsterdamse dakenTickets via roefamsterdam.nl (à €38,75 voor 2 dagen).

Back To Top
Zoeken