skip to Main Content

Bekende namen in foodhal Magna Plaza

Winkelcentrum Magna Plaza krijgt een foodhal. Bekende Amsterdamse restaurants nemen hun intrek. CITY noemt alvast een paar namen.

CENTRUM – Magna Plaza aan de Nieuwezijds Voorburgwal krijgt een Food Department met zestien stands, drie bars en een koffiehoek. Magna Plaza was een beetje in het slop geraakt en er wordt geprobeerd om een deel van de drie miljoen bezoekers die het winkelcentrum nu nog jaarlijks voorbijlopen, het monumentale pand binnen te pokken. Al eerder was bekend dat op de onderste verdieping een filiaal komt van de Utrechtse chocolademakers Hop en Stork. De nieuwe foodhal komt op de tweede verdieping. Bij de verbouwing van het pand worden de ramen – die dichtgeplakt waren – weer zichtbaar gemaakt, zodat bezoekers naar buiten kunnen kijken. De foodhal zal dagelijks, zeven dagen per week, van tien uur ‘s morgens tot tien uur ‘s avonds geopend zijn. In de foodhal kunnen straks duizend mensen een vorkje prikken.

Bekende namen

De ondernemers die deelnemen aan het foodhalavontuur zijn in Amsterdam bekende namen. Drie zaken zijn van The Entourage Group, die onder andere MOMO en Izakaya uitbaat: The Butcher, Toni Loco en Bepita. Een andere bekende keten is Van ‘t Spit, een kippengrilrestaurant met vier filialen in de stad. Toni Loco zit van oorsprong in De Pijp en bakt enorme pizza’s om te delen. The Butcher zit eveneens in De Pijp, maar ook in de A’dam Toren. Bepita legt zich toe op pitabroodjes met lamskebap, vis of ribeye. Andere zaken die toeristen, maar ook de Amsterdammer naar binnen moeten lokken zijn Sushito, een keten met vestigingen in Oost, West en Zuid (De Pijp), die gespecialiseerd is in poké bowls en sushburrito’s. China Supreme heeft noedels en bij LimaLima eet de bezoeker een kruising tussen Peruviaans en Japans. Bij Lios eten gasten Grieks.

Back To Top
Zoeken