skip to Main Content

Begin van ‘parkeervrije’ De Pijp 

De gemeente is begonnen met het tijdelijk inrichten van de parkeervakken in de Frans Halsbuurt in De Pijp. De hele buurt wordt op den duur parkeervrij.  

ZUID – De parkeerplekken worden gereedgemaakt voor fiets-, brommer- of scooterparkeren en laden en lossen. Behalve op speciale parkeerplekken verdwijnen de auto’s uit bijvoorbeeld de Eerste Jacob van Campenpstraat en de Quellijnstraat (zie foto).  

Wie een gewone auto heeft, moet zijn auto in de Albert Cuypgarage zetten. Bewoners van de Frans Halsbuurt hebben hiervoor een vergunning. Met de bouw van de garage zouden parkeerplekken uit De Pijp verdwijnen, zo had de gemeente beloofd. Dat ging bewoners niet snel genoeg. Ze bezetten parkeerplekken in de buurt met zandbakken en buurtbarbecues. Volgens de bezetters werd het veel te druk met auto’s in de smalle straatjes in De Pijp, terwijl die gloednieuwe Albert Cuyp-garage nagenoeg leeg stond.

Parkeervrij
Het stadsdeel reageerde niet met handhaving op dit verzet vanuit de buurt. De oppositie in de gemeenteraad sputterde nog tegen. VVD, FvD, CDA en Denk vroegen het gemeentebestuur iets te doen tegen de zelfgemaakte parkeerverbodsborden en kunstgrasmatten op parkeerplaatsen. Wethouder Dijksma van Verkeer kondigde daarop aan dat alle 600 plekken uit de Frans Halsbuurt zouden verdwijnen.

Back To Top
Zoeken