skip to Main Content

Basketballen op het Museumplein

Basketballen Op Het Museumplein

Sporten die normaal op straat worden gedaan, komen ruimschoots aan bod tijdens de Urban Sports Week. Eén van de hoogtepunten is het wereldkampioenschap 3X3 basketbal.

ZUID – De Urban Sports Week, van 19 tot en met 23 juni, toont welke mogelijkheden er zijn om sportief bezig te zijn in de stad. In heel Amsterdam zullen er zogenaamde urban sports te zien zijn. Denk aan kampioenschappen, clinics en demo’s in BMX, inlineskaten, skateboarding en 3X3 basketbal. De Nederlandse Basketball Bond houdt zelfs een wereldkampioenschap ‘drie tegen drie basketbal’. Bij deze discipline spelen teams niet met de gangbare vijf, maar met drie spelers. En ze spelen op een half veld, met één basket. Twintig mannen- en vrouwenteams uit diverse landen strijden om de titel. In 2017 organiseerde Amsterdam dit toernooi ook al, onder een stralende zon en in een volgens de sportbond ‘urban sfeer’. Het stadion waar het toernooi werd gespeeld was helemaal uitverkocht. Wegens groot succes gaat het dus deze zomer weer in de herhaling. Met name de Oranjevrouwen speelden in 2017 heel goed. Ze wonnen de bronzen medaille. De mannen werden destijds zevende.

Olympische sport

In aanloop naar het toernooi gaat de basketbalbond het 3X3 basketballen promoten op scholen. De beste teams mogen op het WK-veld een Nederlands kampioenschap spelen. En wie weet, levert dat ooit een Olympische medaille op! 3X3 Basketbal is in 2020 namelijk voor het eerst een Olympische sport, tijdens de Spelen in Tokyo. Een hele eer voor een urban sport.

Back To Top
×Close search
Zoeken