skip to Main Content

Basisscholieren maken Haarlem schoon!

Troep Uit De Jan Gijzenvaart.

Rommel op straat en plastic in het water. Het is ergerniswekkend en slecht voor het milieu. Haarlemse basisscholieren zijn al weken bezig om rotzooi op te ruimen.

HAARLEM – Haarlemse scholieren uit de groepen 7 en 8 van diverse basisscholen zijn al weken bezig met project Missie Plasticvrij Water. Ze verzamelen zoveel mogelijk zwerfafval van straat en plastic uit Haarlemse wateren. Daarnaast bedenken ze in de ‘battle’ ook ideeën om een schone schoolomgeving te realiseren. In deze battle strijden ze tegen andere scholen en groepen voor het beste idee. Wel 45 klassen uit Haarlem, Den Haag, Rotterdam en Leiden bedenken een plan om hun school plasticvrij te maken. En om tot een uitslag te komen, mag iedereen stemmen vanaf 16 oktober op zijn of haar favoriete idee. Stemmen kan via het Missie Plasticvrij Water TikTok-account of via de website missieplasticvrijwater.nl.

Plasticvissen

De afgelopen weken zijn groepen scholieren het water opgegaan in sloepen gemaakt van gerecycled plastic om te gaan plasticvissen. Ook andere inwoners van Haarlem konden meehelpen. Zo kon vorige week een gratis Cleanup-pakket opgehaald worden bij NME bij de Kweektuin. Deelnemende scholen in Haarlem zijn de Willem van Oranje, RKBS De Talenten, Don Bosco, CBS de Wadden, De Zuidwester en de Brandaris. Het project is een initiatief van de Plastic Whale Foundation die zich inzet voor plasticvrije wateren wereldwijd. Door creativiteit, positiviteit en betrokkenheid inspireren ze anderen om actie te ondernemen. De Plastic Whale Foundation heeft een scholenprogramma waaraan jaarlijks vele scholen en duizenden jongeren deelnemen. Centraal in de aanpak van de Plastic Whale Foundation staat het plasticvissen, een populair evenement en een zeer effectieve manier om bewustwording en betrokkenheid te creëren.

(Foto: Flickr / Jan Willem Doormembal)

Lees ook…

Nieuwe Haarlemse kinderraad geïnstalleerd

Back To Top
Zoeken