skip to Main Content

Barbecueën bij Rijk van de Keizer

Vier ‘slachtmaand’ november bij Rijk van de Keizer. Daar kun je de Saddleback-varkens van Boer Dirk van De Herkomst eten als worstje of karbonade.

NIEUW-WEST – Zin in een goed stukje vlees? Restaurant Rijk van de Keizer organiseert op zaterdag 1 december een barbecue. Het vlees van de Saddelback-varkens komt van De Herkomst in de Tuinen van West. De Herkomst spaart het hele jaar restjes eten op die afkomstig zijn uit de hele stad. ,,Het varken wordt zo ingezet als spaarpot zodat voedselkringlopen in de stad weer worden gesloten”, aldus boer Dirk van De Herkomst. Het slachtfeest wordt onder andere opgeluisterd door Diny en Floris van de Pasteibakkers uit Zuid, die in de Hoendiepstraat ruim honderd kilo vleeswaren als rillettes en patés maken. Tijdens de barbecue zal veel van dit lekkers ook zijn te proeven. Andere ondernemers, Gebrouwen door Vrouwen, leveren het bier. De vrouwen zijn twee zussen uit West, die thuis begonnen met brouwen in een pan, maar inmiddels bieren creëren met hectoliters tegelijk.

Worst maken
Voor het verdelen van de varkens in karbonaadjes, haasjes en ribbetjes is slager Siebren de Goeij verantwoordelijk. Samen met Dirk van De Herkomst laat hij tijdens de barbecue-avond ook zien hoe er worst wordt gemaakt. Reserveren voor dit smakelijke slachtfeest kan via info@hetrijkvandekeizer. De organisatoren beloven dat na het eten de tafels aan de kant gaan en er gedanst kan worden.

Beeld: Pascal Debrunner voor Unsplash.com

Back To Top
Zoeken