skip to Main Content

Bamboe-brug niet sterk genoeg

Het Amsterdamse Bos is beroemd vanwege de uitbundig bloeiende Japanse Kers. Volgend jaar kunnen bezoekers daarvan genieten vanaf een nieuwe brug.

ZUID – De bamboebrug in het Bloesempark in het Amsterdamse Bos is nu al aan vervanging toe. De brug uit 2000 was het eerste bouwwerk van bamboe in Nederland en biedt een panoramisch uitzicht over de natuur bij het Bloesempark. Het materiaal blijkt toch niet bestand tegen het Nederlandse klimaat. De 175 meter lange brug is inmiddels een blikvanger in het Bloesempark met Japanse Kers, dat elk jaar weer voor spectaculaire beelden zorgt. Vorig jaar al zijn er tijdelijk leuningen en staanders ter versteviging van de brug aangebracht om de veiligheid van bezoekers te garanderen. De gemeente gaat de brug duurzamer maken nadat het bloesempark in april is uitgebloeid. Er komt een nieuw ontwerp waarbij de staanders zijn ontworpen in de vorm van een draak, passend bij het Japanse thema van het Bloesempark. Ook komen er een paar zitjes op de brug.

Langere levensduur

De brug wordt ditmaal gemaakt van een combinatie van bamboe met composiet. Dit zou de brug beter bestand maken tegen het Hollandse weer en dus een langere levensduur garanderen.

Back To Top
Zoeken