skip to Main Content

Badderen bij Strand IJburg 

Tot en met 30 september heeft IJburg weer een stadstrand. Maar wie zin heeft in een dagje relaxen krijgt te maken met aardig wat regels. 

OOST – Volg de Pampuslaan richting Lolaland en je vindt Strand IJburg aan de linkerkant. Je mag er alleen zwemmen binnen de ballenlijn. Daarbuiten is het onveilig en dus verboden. Op het land en het water zijn werkzaamheden gaande. Het werkterrein op het water is afgezet met gele boeien. Surfers, zeilers en andere watersporters moeten altijd buiten de gele boeien blijven. Honden hebben pech: voor hen is het strand verboden terrein. Barbecueën, kampvuurtje stoken? Helaas, dát moet je ergens anders doen. 

Maatregelen
Strand IJburg zou op 2 mei feestelijk worden geopend, maar op 30 april besloot de gemeente de opening uit te stellen. Volgens de gemeente is ‘het zandniveau op het strand op een enkele plek nog net niet voldoende’. Om veilig aan het strandseizoen te beginnen moet er eerste een aantal extra maatregelen worden genomen. Tot die tijd blijven de hekken dicht. Als het strand open is er tussen 11.00 en 19.00 uur toezicht aanwezig. Bij drie foodtrucks kun je wat te eten halen. Natuurlijk kan dat ook bij het geliefde Haas & Popi in Lolaland. 

Back To Top
Zoeken