skip to Main Content

Avontuur: de pontjes varen weer!

Avontuur: De Pontjes Varen Weer!

Als je in Oost woont is een vakantie in eigen land nooit ver weg. Zeker nu de pontjes weer richting Pampus en het terras van restaurant Klein Kalfje varen.

OOST – Fietsers en wandelaars kunnen sinds 6 april weer genieten van een overtocht met De Smient, het geliefde pontje tussen de Ouderkerkerdijk in de Watergraafsmeer en de Amsteldijk in Buitenveldert. Vanaf daar zit je zo op het riante terras van Klein Kalfje aan de Kalfjeslaan en beland je in een dromerige en groene omgeving. Het pontje, dat in het beheer is van Groengebied Amstelland, vaart in april en september alleen in het weekend. In de maanden mei tot en met augustus varen ze dagelijks. De vaartijden zijn van 12.00 tot 18.00 uur. Een overtochtje kost €1. Kinderen tot vijf jaar mogen gratis mee. Meer info: groengebied-amstelland.nl.

Pasen

Vanaf de Bert Haanstrakade op IJburg kun je sinds 6 april zes keer per week met een veer naar forteiland Pampus en Kasteel Muiderslot, beide onderdeel van De Stelling van Amsterdam. Tot en met 27 oktober kun je om 11.00 uur opstappen voor een trip van in totaal vier uur, waarvan je 2,5 uur doorbrengt op Pampus of Muiderslot. Rond 15.15 uur ben je weer terug op IJburg. Op maandag vaart het veer niet, behalve op Pasen en Pinksteren. Volwassenen betalen €21 per persoon (overtocht een ticket voor een van de twee attracties). Zie ook: veerdienstamsterdam.nl.

Luchtballon

Een bezoek aan Pampus is al een avontuur op zich, maar met Pasen is het er nog leuker: bezoekers kunnen dan voor het eerst virtueel vliegen in de spiksplinternieuwe luchtballon. Om de nieuwe aanwinst te vieren, deelt Pampus per jaargetijde échte ballonvaarten uit voor twee personen. Ook kunnen kinderen paaseieren zoeken en kun je vanaf 11.00 uur of aanschuiven bij de paasbrunch in het Pampus Paviljoen. Daarvoor moet je wél eerst reserveren. Check: pampus.nl.

Back To Top
×Close search
Zoeken