skip to Main Content

Auto-inbraken dalende trend in Haarlem

In Haarlem Zijn Minder Auto-inbraken Gepleegd.

Het aantal auto-inbraken nam vorig jaar ten opzichte van 2019 met 83 incidenten af. Hiermee werd de dalende trend van de vier voorgaande jaren voortgezet…

HAARLEM – Het aantal auto-inbraken in Haarlem is relatief hoog. Tussen 2015 en 2020 hebben in de stad bijna vierduizend auto-inbraken plaatsgehad. Dat blijkt uit onderzoek van Independer. Vorig jaar is het aantal inbraken gedaald ten opzichte van 2019: van 582 naar 499 inbraken. De lockdown lijkt ook effect gehad te hebben op het aantal auto-inbraken. Tijdens de lockdown werden in 2020 ten opzichte van 2019 minder auto-inbraken geregistreerd. In de maanden zonder lockdown daarentegen juist meer. Maar over een langere periode bekeken, is er sprake van een gunstige ontwikkeling. Zo is het aantal auto-inbraken ten opzichte van 2015 met 41 procent afgenomen. De auto was in de regio Haarlem de afgelopen vijf jaar het minst veilig in Waarderpolder. Andere inbraakgevoelige buurten waren/zijn Vijfhoek (103 inbraken), Welgelegen (120 inbraken) en De Burgen (108 inbraken). Er waren acht plekken in Haarlem waar geen inbraken plaats hebben gehad, dit was onder andere in de Eenhoorn, de Molenplas en de Hekslootpolder.

Koploper

Er mogen in Haarlem dan relatief veel auto-inbraken plaatshebben, vergeleken met Amsterdam valt het alleszins mee. Werden automobilisten in Haarlem afgelopen jaar 499 keer slachtoffer van een auto-inbraak, in de hoofdstad werd in ruim 6.000 auto’s ingebroken. Over heel Noord-Holland waren er 9.500 auto-inbraken, 1.000 minder dan in 2019.  In Drenthe, Zeeland en vooral Zuid-Holland, nam het aantal auto-inbraken juist toe.

(Foto: Flickr / John C. Bullas)

Lees ook…

Milieubende bezoekt scholen Schalkwijk

Back To Top
Zoeken