skip to Main Content

Artis fijner voor dieren

De gemeente en Artis hebben afspraken gemaakt over het diervriendelijker maken van de dierentuin. Ook worden de monumentale gebouwen klimaatvriendelijker.

CENTRUM – Artis gaat de komende jaren in grotere en meer natuurlijke dierverblijven investeren. Daarover heeft de dierentuin onlangs afspraken gemaakt met de gemeente, zo meldt amsterdam.nl. Op het moment bouwt Artis aan het groter en diervriendelijker maken van de verblijven van gorilla’s, zeeleeuwen en komodovaranen. Niet alleen krijgen de bewoners van het dierenpark een fijner onderkomen, ook wordt straks aan de stadsdieren gedacht die op en nabij het park vertoeven. Er komen bijvoorbeeld nestkasten in de bomen voor de vogels en soortgelijke plekken in Artis, die vriendelijker zijn voor de bijen, vlinders en vogels. Zo wordt er gedacht aan schuilplaatsen voor stadsdieren en aan meer bloemen voor de bijen en vlinders. Artis krijgt elk jaar 3,79 miljoen euro subsidie van de gemeente. Daarom maken gemeenten en de dierentuin jaarlijks weer afspraken over ‘nieuwe kansen op het gebied van duurzaamheid en dierenwelzijn’. Daarnaast wil de dierentuin in de Plantagebuurt voorloper zijn op het gebied van dierenwelzijn en educatie.

Monumenten
Verder gaat Artis aan de slag met de gebouwen op het terrein. Daarvan zijn er 27 rijksmonument en is er één gemeentemonument. Het Groote Museum en het Aquarium gaan gerestaureerd worden. Verder zijn er afspraken tussen gemeente en Artis over het waterbestendig en klimaatbestendiger maken van de dierentuin. Uiteindelijk moet alles klimaatneutraal worden.

Beeld: Artis

 

 

 

 

 

Back To Top
Zoeken