skip to Main Content

Arepa’s eten in Westerwijnfabriek

Fans van de Venezolaanse arepa-broodjes kunnen in de Westerwijnfabriek op het Westergasfabrieksterrein terecht voor hun favoriete snack.

WEST – De bekende bakkers Fernando Paez en Ignacio Font hebben eind februari hun razend-populaire arepa-bar aan de Eerste Sweelinckstraat in De Pijp opgedoekt. Ze zijn van plan in te trekken bij de Wester Wijnfabriek, de knusse wijnbar tegenover Brouwerij Troost in het Westerpark. De zaak van Paez en Font in De Pijp liep als een trein, maar was een pop-up. Gelukkig voor de bewoners van West komen ze nu dus in het Westerpark broodjes bakken. Arepa’s zijn dé hippe snack van het moment, een broodje van gekookt maismeel belegd met vlees of groenten en vooral avocado. Eettentjes die de broodjes serveren schieten in Amsterdam als paddenstoelen uit de grond, evenals foodtrucks die ze serveren. Een bekende is Sabores de Venezuela, van ondernemers uit West. Van oorsprong komen arepa’s uit Venezuela en Colombia en uiteraard betwisten de twee landen elkaar op wie de lekkerste maakt. De broodjes zijn het ideale anti-katervoer, wat de populariteit waarschijnlijk ook verklaart. Maar blijkbaar gaan ze dus ook prima met wijn.

Latijns-Amerikaanse wijnbar

De Wijnfabriek ondergaat hiervoor een Latijns-Amerikaanse metamorfose om straks te heropenen als Latijns-Amerikaanse wijnbar. Die krijgt hiervoor een Latijns-Amerikaanse wijnkaart, sangria’s en cocktails als pico sour en mimosa. De samenwerking tussen de wijnfabriek en de arepa-bakkers gaat in eerste instantie zes maanden duren.

Back To Top
Zoeken