skip to Main Content

Arena is Johan Cruijff-wand en -borstbeeld rijker

Omdat de legendarische nummer 14 niet genoeg geëerd kan worden, heeft de Arena er sinds kort twee tastbare herinneringen bij.

ZUIDOOST – Op 18 januari om 14.14 uur onthulde Ajax-icoon Wim Suurbier een borstbeeld van Johan Cruijff in de Arena. Hij deed dat in aanwezigheid van onder anderen Edwin van der Sar (algemeen directeur van Ajax), Henk Markerink (algemeen directeur Johan Cruijff Arena) en Carole Thate (woordvoerder van de familie Cruijff). Behalve dit borstbeeld, gemaakt door kunstenaar Guido Sprenkels, is er sinds die dag ook een metershoge wand met zwart-witbeelden uit Cruijffs carrière te zien. Vorig jaar werd het stadion al naar Cruijff vernoemd. Sindsdien is de geliefde Ajacied op verschillende plekken terug te zien. Zo zijn er metershoge portretten aan de buitenkant van de Arena en bij de toegangspoorten.

Foundation

Suurbier, een goede vriend van Cruijff, sprak bij de onthulling mooie woorden. ,,Johan verdient dit meer dan duizend procent. Hij was niet alleen een van de beste voetballers ter wereld, maar ook een zeer bijzonder mens. Als je ziet hoe hij zich met zijn foundation heeft ingezet voor kinderen: ook dat is uniek.” Er zit nóg een eerbetoon aan Cruijff aan te komen. Vorig jaar brachten Ajax-supporters in drie maanden tijd €75.000 samen voor een standbeeld van Cruijff bij het stadion. Het is de bedoeling dat dit beeld – manshoog en van brons – binnen twee seizoenen wordt onthuld.

Back To Top
Zoeken