skip to Main Content

App haal toerist uit Centrum

Niet steeds hetzelfde rondje lopen door het Centrum, maar ook naar Noord en Nieuw-West. Een nieuwe app stuurt toeristen bewust de andere kant op.

CENTRUM – Toeristen én Amsterdammers zijn beter af met app ‘Weekend in Amsterdam’. Dat is althans de ijdele hoop van de makers. De app toont namelijk niet alleen de geijkte plekken, maar cafés en restaurants in heel Amsterdam. Jeroen Borgesius, de ontwikkelaar van de app, klinkt enthousiast als hij vertelt: ,,Toeristen lopen allemaal hetzelfde rondje in de binnenstad, terwijl Amsterdam zoveel meer te bieden heeft. Je moet het ontdekken alleen makkelijk maken. ‘Weekend in Amsterdam’ laat zien dat je in Amsterdam-Noord net zoveel plezier kunt hebben als in West en dat Zuid net zo’n groot winkelaanbod heeft als Centrum.” De toerist vindt niet alleen horeca in de app, maar ook avondwinkels, clubs, selfieplekken, vaarroutes en zwemlocaties in de hele stad.

Allerlei ontdekkingen

Borgesius vindt de app niet alleen handig voor toeristen, ook de local kan er volgens hem zijn voordeel mee doen, bijvoorbeeld om zijn actieradius te vergroten en nieuwe stukken van de stad te ontdekken. Zo deed Borgesius tijdens het bouwen ook allerlei ontdekkingen. Als voorbeeld dienden steden als Berlijn en New York, waar toeristen niet alleen het centrum afschuimen maar ook te vinden zijn in de buitenwijken.

Back To Top
Zoeken