skip to Main Content

Amsterdammers stoken bij Rummieclub

Judith de Bie en Martijn Gerrits open binnenkort de deuren van Rummieclub. Ze gaan Amsterdammers verrassen met hun zelfgestookte drank: een rum die van elk samenzijn een feestje maakt.

ZUIDOOST – Vorig jaar besloten Judith de Bie en Martijn Gerrits hun droom na te jagen en een rum-distilleerderij te starten. Ze verkochten hun huis om hun plannen te financieren en startten een crowdfundingsactie. Op 1 april 2019 krijgen ze de sleutel van hun pand bij metrostation Verrijn Stuartweg, op de grens van Zuidoost en Diemen. Op die plek komt distilleerderij Rummieclub. De rum die ze hier gaan stoken, vind je straks bij slijterijen en cafés. Op den duur hopen ze een slijterijvergunning te krijgen om de flessen ook in hun eigen distilleerderij te verkopen. Masterclasses rum komen er ook aan. In de ‘club’ smelten hun passies samen. Gerrits houdt van ‘zelf maken’, kwaliteit en mensen laten genieten van een goed product. Voor De Bie staat rum voor Caraïbische sferen, gezelligheid en goede tijden met vrienden. Deze combinatie moet terugkomen in hun drank: goede rum die het feestje kan maken, op het balkon, in de tuin al dan niet met Caraïbische muziek erbij. Ze noemen rum ‘een onontdekte diamant met enorm veel potentie’. Volgens hen straalt rum ‘een heerlijke, vrolijke en vrije vibe uit’ en ‘kun je een hoge kwaliteit krijgen voor een goede prijs’.

Studiereis

Als een van de weinige rum-merken gaat ze het hele productieproces zelf doen; fermentatie, destillatie, rijping en zelfs de flessen vullen en labels plakken. In de afgelopen jaar hebben ze onder meer diverse cursussen gevolgd en zijn ze op studiereis naar de Caraïben geweest. Rum is in opmars. Vond je drie jaar terug nog hoogstens twee soorten Bacardi in het schap, nu is dat veel meer. Ook gingen op 14 maart de deuren van de eerste rum-distilleerderij van Amsterdam open: Spirited Union Distillery in Zuid van Ruben Maduro.

Back To Top
Zoeken