skip to Main Content

Amsterdam Spanish Film Festival aan het IJ  

Van 28 mei tot en met 2 kun je iEYE en twee andere bioscopen de Spaanse sfeer proeven. Het land profileert zich dan via livemuziek, wijn, muziek en, vooral, films. 

NOORD  Na drie succesvolle edities vertonen drie lokale bioscopen dit jaar weer talloze Spaanse films. Van 28 juni tot en met 2 juni vindt het Amsterdam Spanish Film Festival plaats in Pathé Tuschinski, Cinecenter en EYE in Noord. Een uniek filmfestival met een selectie van bijzondere films uit Spanje en Spaanstalige Zuid-Amerikaanse landen. Tijdens het festival komen er acteurs en regisseurs langs. Ze zullen hun films toelichten en vragen beantwoorden. Diverse films gaan hier in première, waaronder Elisa & Marcela van Isabel Coixet, die op het festival ook haar fotowerk exposeert. Om de Spaanse sfeer compleet te maken is er livemuziek, zijn er tapas en worden er Spaanse wijnen ontkurkt.

Zwarte humor
Alle films zijn Spaanstaligmaar voorzien van Engelse ondertiteling. De openingsfilm is Quién te cantará van Carlos Vermut, een film over een populaire zangeres die na een ongeluk haar geheugen verliest, maar haar comeback wil maken. Kenners vergelijken de films van regisseur Vermut met die van de beroemde Pedro Almodóvar. Beide regisseurs stoppen zwarte humor, ironie en kitsch in hun werk, waarin ze vaak maatschappelijke problemen aankaarten en taboes niet schuwen. Na de filmvertoning is er een vraag- en antwoordsessie met de belangrijkste actrices uit de film: Eva Llorach en Najwa Nimri
 

Ibérico-ham
Het festival wordt afgesloten met de politieke thriller El Reino van Rodrigo SorogoyenNa afloop is er gelegenheid om vragen te stellen aan een van de actrices uit de film: Barbára Lennie. Om het festival in stijl af te sluiten wordt er Spaanse drank geschonken en gaan er schalen met ibérico-ham rond. Tickets voor de films (á 11) zijn online verkrijgbaar via amsterdamspanishfilmfestival.com. 

Back To Top
Zoeken