skip to Main Content

Amstelcampus aan de Wibaut dijt tóch uit

De kogel is door de kerk: de Hogeschool van Amsterdam (HvA) start dit jaar met
de bouw van het Conradhuis op de Amstelcampus aan de Wibautstraat.

Op 12 juni besloot het College van Bestuur van de HvA dat het Conradhuis op de Amstelcampus aan de Wibautstraat in 2021 klaar moet zijn, vóór het begin van het studiejaar 2021/2022. De plek waar de nieuwbouw moet komen is nu nog braakliggend terrein, maar de HvA start nog dit jaar met de bouw.
Dat het Conradhuis er komt is opmerkelijk aangezien het plan twee jaar geleden werd afgeblazen. Omdat de HvA er financieel goed voorstaat en de bouw nodig is vanwege ruimtegebrek op langere termijn, komt het gebouw er alsnog. Om dit te realiseren is een investering van €92,1 euro nodig. De bouw van het Conradhuis is een belangrijke stap om de Amstelcampus te voltooien.
Van de vier campussen die de HvA heeft, is de Amstelcampus de grootste met 27.000 studenten en medewerkers. Volgens de site van de HvA is de Amstelcampus een plek waar ‘studenten, docenten en stad elkaar ontmoeten’. Buurtbewoners kunnen er gebruik maken van diverse voorzieningen, zoals restaurants, sportvoorzieningen, bibliotheek en FLOOR, het debat- en activiteitencentrum van de HvA.

Back To Top
Zoeken