skip to Main Content

Amstel III krijgt meer smaak  

Amstel III Krijgt Meer Smaak  

Amstel III verandert de komende jaren van een werkgebied tot een stadswijk waarin gewerkt, gewoond én gerecreëerd wordt. Om het er nu al gezelliger te maken, geeft de gemeente foodtrucks ruim baan.

ZUIDOOST – Sinds 1 juni staan er op diverse plekken in Amstel III foodtrucks met een gevarieerd aanbod. De foodkraampjes blijven daar drie jaar lang staan tijdens het zomerseizoen. Daarna wordt opnieuw bekeken of ze mogen blijven. In totaal zijn zeven foodtrucks welkom op de volgende locaties: Hoek Hoogoorddreef / Spoorpark (Gulden Kruispad) en uitgang metrostation Bullewijk noordzijde (Hoptillepad). Volgens het stadsdeel hebben foodtrucks ‘een positieve uitwerking op het vestigingsklimaat, de levendigheid en aantrekkelijkheid van de buurt. Ze brengen sfeer en gezelligheid. Met de staanplaatsen voor foodtrucks wil het stadsdeel er ook voor zorgen dat kleine, lokale ondernemers makkelijk te bereiken zijn. 

Verbinding
Een van die lokale ondernemers is Ching-ling Hsiao. In haar foodtrucks Ching’s Tea Home serveert zij thee en (halal) hapjes als bapao en vegetarische hartige pannenkoekjes. ,,Bij mij kun je een gezellig moment pakken met een hapje en een drankje. Ik hoop ook op ontmoetingen, gesprekken en verbinding tussen verschillende soorten mensen. Van buurtbewoners en kantoormensen tot IKEA-bezoekers.” Haar foodtruck staat op donderdag- en vrijdagochtend van 11.00 uur tot 14.00 uur bij de uitgang van metrostation Bullewijk. 

Glimlach 
Een andere ondernemer is Michael Gerritsen. Hij staat met Bites & Go op woensdagen van 11.00 tot 19.00 uur op de Hoek Hoogoorddreef/ Spoorpark. Zijn assortiment is breed: Kip, halal vlees van een aparte bakplaat, zelfgemaakte gehaktballen, vegetarische happen, bami, nasi en smoothies. ,,Je ziet aan mij dat ik dit werk leuk vind. Ik ben elke dag met een glimlach aan het werk. Als je bij mij een broodje komt halen en het lekker vindt, dan word ik daar gelukkig van.” 

Back To Top
×Close search
Zoeken