skip to Main Content

American wordt Hard Rock Hotel

Het meer dan honderd jaar oude American ondergaat op het moment een metamorfose. Al honderd kamers van het American hotel zijn al verbouwd in de stijl van de Hard Rock Hotels.

CENTRUM – Nu is het hotel nog bezig met de 75 resterende kamers en de lobby. ,,Met de artiesten die wij hier in het verleden hebben ontvangen – en nog steeds ontvangen – is deze combinatie volstrekt logisch. En een luxehotel met muziekthema past precies in de driehoek DeLaMar, Melkweg en Paradiso”, zei uitbater Léon Dijkstra tegen Het Parool. Eden Hotels, de eigenaar van het American, heeft een franchisecontract gesloten met het Amerikaanse bedrijf dat de bekende Hard Rock Cafés heeft op 125 plekken op de wereld. Verder zijn er ook wereldwijd 25 hotels en twaalf casino’s. In het American zijn alle kamers gevuld met memorabilia van vrouwelijke rocksterren. Café Americain (in tegenstelling tot het hotel is het café met een i) blijft bij deze operatie ongemoeid.

Woedende reacties

Volgens American gaan Amsterdammers weinig merken van deze verbouwing, omdat de ingang van het hotel aan de Leidsekade ligt. De ingang van het café is aan het Leidseplein. Desondanks maakte de verbouwing bij Amsterdammers woedende reacties los. Velen dachten dat het ging over een vervroegde 1 aprilgrap. Ook de gemeente was ‘not amused’. Het stadsdeel gaat een welstandstoets doen als het Americain – pardon – Hard Rock Hotel de nieuwe naam op de Leidsekade gaat hangen.

Back To Top
Zoeken