skip to Main Content

Ambassadeur worden van het buurtbudget?

Buurtbudgetten Maken Een Buurt Leuker. Op De Foto Bewoners Van De Wildemanbuurt Tijdens Een Vrijheidslunch.

Wie een leuk plan heeft voor zijn eigen wijk of straat, maar niet de middelen heeft om dat te realiseren, zou kunnen meedingen naar het buurtbudget voor Nieuw-West!

NIEUW-WEST – Het buurtbudget is dit jaar beschikbaar in heel Nieuw-West. Alle inwoners van het stadsdeel kunnen meedoen met plannen voor een betere – gezelligere of groenere – buurt. Met het buurtbudget kunnen bewoners geld verdelen over de ingediende plannen. Bewoners kunnen zelf met plannen voor hun buurt, wijk of straat komen, maar ook stemmen op plannen die ze graag uitgevoerd willen zien. De plannen met de meeste stemmen én die binnen het budget passen worden uitgevoerd. Dit jaar krijgt elk gebied in Nieuw-West een budget. De gemeente is overigens nog op zoek naar ambassadeurs die het leuk vinden om het buurtbudget onder de aandacht te brengen binnen hun (online) sociale netwerk van vrienden, kennissen en volgers. Het doel is zoveel mogelijk bewoners, jong en oud, te informeren over de mogelijkheid om een plan in te dienen.

Aanspreekpunt

De ambassadeurs leren hun collega-ambassadeurs/buurtbewoners kennen en krijgen volledig de vrijheid om hun boodschap zelf vorm te geven. Dat er een financiële vergoeding van €100 tegenover staat, is leuk meegenomen. Ambassadeurs zijn een aanspreekpunt over het buurtbudget. Ze delen informatie over het project en motiveren anderen mee te doen. Ambassadeurs ondersteunen andere bewoners met de uitwerking van hun plannen en helpen hen om in die te dienen. Waar nodig begeleiden ze door naar het projectteam. Aanmelden kan door te mailen naar buurtbudgetNW@amsterdam.nl,  of per telefoon: 06 2051 4374.

(Foto: Flickr / Steven van Eck)

Lees ook:

Samenwerken aan toekomst Nieuw-West

Back To Top
Zoeken