skip to Main Content

Alternatief voor IAmsterdam-letters

Een softwarebedrijf heeft een handig alternatief gevonden voor de IAMsterdam-letters. Ze bestaan weliswaar niet meer, maar met augmented reality kan tegenwoordig heel veel.

ZUID – Een bezoek aan Amsterdam is niet compleet als er geen selfie is genomen voor de IAMsterdam letters op het Museumplein. Gelukkig is er een oplossing voor iedereen die de letters straks heel erg gaat missen. Met augmented reality kunnen de letters in elke foto worden gemonteerd, terwijl de maker op het Museumplein staat. Uiteraard is het met de augmented reality-app (in Facebook en in Instagram) niet mogelijk om een foto te maken bovenop de letters. De app is een ideetje van softwarebedrijf Capitoal, het is hun antwoord op het weghalen van IAMsterdam door het stadsbestuur. ,,In tegenstelling tot wat de gemeente zegt – dat de letters vooral individualisme uitstralen – zien wij ze juist als symbool dat mensen vanuit alle windstreken samenbrengt,” zegt Capitola-oprichter David Robustelli onlangs tegen Het Parool.

In stukken
Volgens Robustelli vraagt bezoek uit het buitenland altijd om de letters. Wie op het plein beduusde toeristen tegenkomt, kan ze ook altijd nog naar Zuidoost of de Sloterplas sturen, want de letters mogen van het stadsbestuur daar blijven staan. Bij de Sloterplas is al heel creatief omgesprongen met de letters. Het logo is in stukken gezaagd en dienen als sporttoestel voor krachttraining.

Beeld: Merijn Roubroeks voor Amsterdam Marketing

Back To Top
Zoeken