skip to Main Content

Als het Stadsdeelbestuur bijeenkomt…

Stadsdeel Oost wil het stadsdeelkantoor verbouwen. Dit en andere onderwerpen kwamen aan de orde tijdens de stadsdeelvergadering, zoals ‘de vogel’ van D66’er Piet de Zwart…

OOST – Stadsdeel Oost wil het stadsdeelkantoor én de vergaderzaal verbouwen, want die laatste staat 95 procent van de tijd leeg, zo liet stadsdeelvoorzitter Maarten Poorter weten. Hoeveel geld de verbouwing gaat kosten, werd niet duidelijk. Poorter: ,,Het idee is dat we deze zaal intensiever gaan gebruiken en misschien wat compacter zodat je elkaar nog beter in de ogen kan kijken.” Bas van Vliet van Meerbelangen merkte prompt op het vreemd te vinden dat de drie stadsdeelbestuurders niet gezamenlijk, vanachter één tafel, het beleid verdedigden. Het Stadsdeel stelde de adviezen voor de gebiedsplannen voor Oost vast er werd besloten om in het komende kwartaal in de verschillende gebieden een energiespreekuur te organiseren: niet definitief, maar meer als een test. Ook de relatie met de buurtgemeenten kwam ter sprake, want volgens VVD’er Frans van Vliet loopt het nog steeds niet soepel met Diemen en Ouder-Amstel.

Opmerkelijk

Van Vliet noemde diverse voorbeelden: de bouw van de Arena, de kwestie rond de Nuonweg, de Nesciobrug en de reclamezuil langs de A10. Ook blijkt Diemen ontstemd over de snorfietsenregeling richting de Jaap Edenbaan. De meest opmerkelijke uitspraak van deze stadsdeelavond was die van Pieter de Zwart van D66: ,,Een vogel ziet de Watergraafsmeer als een bos, waar af en toe wat huizen staan.”

Back To Top
Zoeken