skip to Main Content

Allereerste Jongerenstraat is in Nieuw-West

In Centrum Nieuw-West is een ‘Jongerenstraat’ geopend. Van de gemeente en ontwikkelaar MRP Development kregen jongeren de ruimte om hun eigen straat in te richten…

NIEUW-WEST – De Jongerenstraat In Centrum Nieuw-West is een creatieve broedplaats waar jongeren kunnen elkaar kunnen ontmoeten, studeren, zich laten inspireren en verschillende workshops kunnen volgen. Ook is het een plek om initiatieven voor de buurt met elkaar te ontwikkelen en uit te rollen. Diverse organisaties gaan er aan het werk, zoals de Melkweg, FunX en New Metropolis, een dependance van Pakhuis de Zwijger. Verder komen er studiezalen, het nieuwe Jongeren Informatie Punt (JIP) en andere organisaties die de programmering in de vier leegstaande winkelunits van MRP Development tegenover de OBA gaan invullen. De buurt krijgt er ook iets voor terug: de Jongerenstraat draagt bij aan de beleving in het gebied en zorgt voor een passende invulling van de tijdelijke leegstand van de winkelpanden. Daarnaast motiveren en activeren de organisaties in de Jongerenstraat jongeren om initiatieven te ontplooien in en voor de buurt.

Bijdrage leveren

Volgens stadsdeelvoorzitter Emre Ünver van Nieuw-West moet de Jongerenstraat dé plek worden waar jongens en meisjes vrij hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. ,,De Jongerenstraat gaat daar een geweldige bijdrage aan leveren.” Deze Jongerenstraat is de eerste in Nederland. De hoop is dat een deel van de 45.000 jongeren hier een plek vindt en zo een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van de buurt.

Back To Top
Zoeken